Uit de lappenmand ZOMERCONCERT in Ruinerwold

Sick of Love! met sopraan Sinje Kiel en Elly van Munster (luit) in en om rijksmonument museumboerderij Karstenhoeve. Nog te zien op zondag 12 september- een speciaal voor het museum gemaakte voorstelling bij de expositie In de Lappenmand, inclusief rondleiding over de expositiezolder.

Mad Songs over diverse malaise en (al dan niet vermakelijke) liefdesellende waarbij bezoekers vanuit het tbc-huisje in de voortuin en binnen op vaste plekken zullen worden toegezongen. De boerderij Karstenhoeve ontstond aan het eind van de zeventiende eeuw. Muziek uit die tijd (liederen als “Doen Daphne d’overschoone maegt….” en werken van Engelse en Italiaanse componisten) theatraal voorgedragen zorgen voor een bijzondere concertbeleving.

Aanvang 14:30 uur, deur open 14:00 uur (einde ca. 16:30 uur, het museum sluit om 17:30 uur).
Toegang 15 euro incl. museum, contactloos en met pin te betalen bij de ingang (jongeren tot 16 jaar gratis). Reserveren hiervoor is noodzakelijk in verband met beperkt aantal bezoekers en het afstand houden. Reserveer hier bij de Markiezin van Drenthe of via de website van de museumboerderij.

Dit programma was ook te horen op 22 augustus. Bezoekers schreven in het gastenboek: “Het was indrukwekkend, prachtig en subtiel. Dank!”- “In combinatie met de tentoonstelling een hele happening, we hebben genoten.”

foto: Petra Hessels

De lappenmand zomerconcerten zijn een samenwerking van de Markiezin van Drenthe met museumboerderij Karstenhoeve, mede mogelijk gemaakt door Gemeente De Wolden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *