Telemann met Con Amore Musica swingt en ontroert

CONCERT op zondag 5 februari RK Heerenveen 15:30 uur Heerenveen: Du aber, Daniel, gehe hin
Met het kamerkoor Con Amore Musica, het Luthers Bachensemble, bascollega Ben Brunt en o.l.v. dirigent Gerben van der Veen zing ik dit weekend prachtige werken van Georg Philipp Telemann (1681-1767) i.v.m. met diens herdenkingsjaar; hij is 250 jaar geleden overleden.
Telemann was in zijn tijd de grootste Duitse componist en deze rouwcantate Du aber, Daniel op een oudtestamentische bijbeltekst (Daniël 12:13) gaat luisteraar (en uitvoerende) door merg en been. De toen heersende overtuiging dat de dood een verlossende onschuldige slaap is wordt op zeer karakteristieke wijze in de muziek tot uitdrukking gebracht.
Als sopraan mag ik de prachtige aria Brecht, ihr müden Augenlider zingen, waarin ‘strijkerspizzicati en korte blazersakkoorden als uitbeelding van het schelle geklepel van doodsklokken klinken als symbolen voor het wegtikken van de tijd’ (Eduard van Hengel).
Verder zing ik de Solocantate Seele, lerne dich erkennen in virtuoos duet met blokfluit en worden instrumentale werken waaronder een sonata voor viola da gamba e-min TW 41:e5 ten gehore gebracht.
Zaterdag 4 februari Martinikerk Bolsward 20:00 uur
Zondag 5 februari RK Heerenveen 15:30 uur
Toegang €15,- aan de zaal: €17,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *