Zondag 13 feb ZON, MAAN EN STEM Zangworkshop

Een adem-stem workshop voor koorzangers, solisten, beginners en gevorderden. Gun jezelf nu een stemboost en (her)ontdek jouw adem! Makkelijk en lekker zingen op de stromende adem in een heerlijke grote ruimte (… met voldoende afstand…) midden in de natuur- dat is wat we gaan doen!

Op zondag 13 februari van 11 tot 17 uur geeft Gesine Lersch- van der Grinten deze workshop in Havelte, Drenthe voor een effectievere ademhaling voor zangers, gebaseerd op de wetenschap dat er verschillende ademtypes zijn (terlusollogie). Na een korte introductie drie jaar geleden leert zij ons op deze dag opnieuw het zingen op een andere manier te bekijken. Wij zijn benieuwd!

Gesine Lersch-van der Grinten

Gesine Lersch- van der Grinten legt uit: “De natuur heeft ons een bepaald ritme meegegeven. Wij ademen actief in en passief uit of andersom. Het gaat daarbij om het evenwicht van activiteit en passiviteit. Waar ligt mijn energie en waarin rust ik uit? Dit wordt in deze workshop onderzocht en beoefend met behulp van ademoefeningen, lichaamsoefeningen en klankmassages. Als de verhouding van activiteit en passiviteit in evenwicht komt wordt het zingen heel natuurlijk, makkelijk, licht en vrij.”

De cursus ZON, MAAN EN STEM vindt plaats in Meeuwenveen, Havelte. Er is plaats voor maximaal twaalf deelnemers. De voertaal van de cursus is Nederlands. Deelname kost € 85,- en is inclusief koffie, thee en soep.

Aanmelden of meer informatie opvragen graag hieronder in het veld reacties of via sinjekiel@gmail.com

Over de docente: Gesine Lersch- van der Grinten studeerde operazang aan de Folkwang Hogeschool voor muziek in Essen, Duitsland en kwam na haar studie in aanraking met “De Leer van de Ademtypes”, die een vreugdevolle en speelse manier biedt om de zangstem te ontwikkelen. Zij volgde de opleiding bij Romeo Alavi Kia en Renate Schulze- Schindler, die deze manier van stemvorming onderzochten en een lesmethode ontwikkelden. Hun boek “Zon, maan en stem” opende nieuwe wegen naar een bijzondere en weldadige ervaring voor zangdocenten en stembeoefenaars, beginners en gevorderden, die zich willen verdiepen in klank en adem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *