ADEM-STEM WORKSHOP

Jouw stem op de adem laten stromen, makkelijk en lekker zingen- wie wil dat niet?

Na de zomerpauze organiseert de Markiezin van Drenthe een tweedaagse zangcursus in de avonduren op maandag 27 en dinsdag 28 augustus 2018 van 19:00 tot 22:00 uur. Gesine Lersch-van der Grinten geeft een introductiecursus  voor een effectievere ademhaling voor zangers, gebaseerd op de wetenschap dat er verschillende ademtypes zijn (terlusollogie).

In deze cursus leert zij ons op twee avonden het zingen op een andere manier te bekijken. Wij zijn benieuwd!

Gesine Lersch-van der Grinten

Gesine Lersch- van der Grinten legt uit: “De natuur heeft ons een bepaald ritme meegegeven. Wij ademen actief in en passief uit of andersom. Het gaat daarbij om het evenwicht van activiteit en passiviteit. Waar ligt mijn energie en waarin rust ik uit? Dit wordt in deze workshop onderzocht en beoefend met behulp van ademoefeningen, lichaamsoefeningen en klankmassages. Als de verhouding van activiteit en passiviteit in evenwicht komt wordt het zingen heel natuurlijk, makkelijk, licht en vrij.”

De cursus ZON, MAAN EN STEM vindt plaats in het ovenhuis aan de Dr. Larijweg 22 in Ruinerwold. Er is plaats voor minimaal vier, maximaal twaalf deelnemers (bij een grote groep verhuizen wij naar een grotere ruimte). De voertaal van de cursus is Nederlands. Deelname kost € 95,- (donateurs betalen € 85,-) en is inclusief koffie en thee.

Aanmelden of meer informatie opvragen graag via markiezinvandrenthe@gmail.com

Over de docente: Gesine Lersch- van der Grinten studeerde operazang aan de Folkwang Hogeschool voor muziek in Essen, Duitsland en kwam na haar studie in aanraking met “De Leer van de Ademtypes”, die een vreugdevolle en speelse manier biedt om de zangstem te ontwikkelen. Zij volgde de opleiding bij Romeo Alavi Kia en Renate Schulze- Schindler, die deze manier van stemvorming onderzochten en een lesmethode ontwikkelden. Hun boek “Zon, maan en stem” opende nieuwe wegen naar een bijzondere en weldadige ervaring voor zangdocenten en stembeoefenaars, beginners en gevorderden, die zich willen verdiepen in klank en adem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *