Benefietconcert voor vrouwen in Afghanistan

Het vijfde en voorlopig laatste optreden in de concertserie Lullabies en nachtmerries van Sinje Kiel, zang en David van Ooijen, luit vindt plaats op zaterdagavond 4 september. Het is een samenwerking van de Markiezin van Drenthe met Soroptimistclub De Reestlanden ten behoeve van de vrouwen in Afghanistan.

Terwijl de culturele wereld deels eindelijk ontdooit en iedereen barst van zomers enthousiasme en post lockdown euforie, is de situatie in Afghanistan schrijnend, hoe mooi is het dan om met een benefietconcert een bijdrage te kunnen leveren aan dit goede doel! Juist met dit programma. Wiegeliedjes, eeuwenoud en universeel. In tijden van geborgenheid en in tijden van nood. Iedereen kent slaapliedjes- jij, ik, de kinderen in Japan en Turkije, vroeger en nu. Om de overgang van dag naar nacht te verzachten zingen ouders ten alle tijden van suja suja en ninna nonna. Moeders stem is de eerste die een mens hoort. Zij wenst het beste en vreest het ergste voor haar kind. “Round Midnight”, waar denken wij dan aan? Hunkerend naar liefde valt geen slaap te vatten en tegen het kind dat niet slapen wil is het een goede truc om te zingen “Stay awake”, net als Mary Poppins doet. Een liefdevol samengesteld programma om wakker bij te blijven! Met prachtige oude muziek, maar ook volksliedjes uit de hele wereld en verrassende uitstapjes. David van Ooijen speelt instrumentale soli op luit en schuwt het niet om op soepele en ontspannen wijze John Dowland en Thelonious Monk te combineren…

Het concert vindt plaats in de protestantse kerk in IJhorst en zal om 19:30 beginnen, deur open 19:00. Er is plaats voor zo’n 75 bezoekers en reserveren is noodzakelijk i.v.m. de huidige corona maatregelen en kan via deze link bij de Markiezin van Drenthe. Op de avond zelf kan bij de ingang, contactloos met pin, een vrijwillige bijdrage gedoneerd worden aan UN Women welke bestemd is voor de vrouwen in Afghanistan:

Wereldwijd zijn er grote zorgen over de toekomst van vrouwen en meisjes in Afghanistan. De leden van Soroptimistclub De Reestlanden komen al jaren op voor de rechten van vrouwen en werken daarbij nauw samen met vrouwenorganisatie UN Women. “UN Women werkt al jaren ter plaatse en is vastberaden om vrouwen en meisjes te blijven helpen en bij te staan door in Afghanistan te blijven en daar hebben ze onze hulp hard voor nodig”, aldus Berthilde de Groot, voorzitter van Soroptimistclub De Reestlanden. “UN Women heeft al 10 jaar een veldkantoor in Afghanistan en dit kantoor blijft operationeel om samen met lokale partners levensreddende hulp te bieden aan Afghaanse vrouwen en meisjes, vooral op dit kritieke moment voor het land” vult de Groot aan.

Sinje Kiel (fotografie: Sjoerd Banga)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *