Workshop Lutesong 17 maart 2018

UPDATE 20 januari: SORRY, VOL! VOOR DEZE WORKSHOP IS AANMELDING HELAAS NIET MEER MOGELIJK. Kom kijken naar ons slotconcertje in kerk Blijdenstein, Ruinerwold om 17:00 uur!

BLUE MONDAY? SING A (LUTE)SONG! — Teveel goede voornemens? Last van donkere dagen? Het is vandaag Blue Monday. De maandag van de laatste volle week van januari waarop de meeste mensen zich treurig of weemoedig schijnen te voelen. Het schijnt dat sporten, veel knuffelen of zelfs nep-lachen dan goed voor je is. Ook naar muziek luisteren, het liefst droevige, schijnt te helpen. Volgens mij is daarvoor geen betere componist te bedenken dan John Dowland, de meester van de “renaissance-blues”, met titels als Flow my Tears of In Darkness let me dwell.

Duik er maar in en begin vandaag nog met oefenen: wij organiseren op zaterdag 17 maart weer een studiedag voor zangers met twee musici die in deze muziek gespecialiseerd zijn, Sinje Kiel (zang) met Elly van Munster (begeleiding op luit en theorbe). Repertoire John Dowland (1563-1626), maar ook muziek van Henry Purcell (1659-1695), Claudio Monteverdi (1567-1643), Giulio Caccini (1551-1618) en tijdgenoten. Overigens zitten daar ook vrolijke liedjes bij! Locatie: HET OVENHUIS, Dr. Larijweg 22 in Ruinerwold. Wij hanteren geen kwaliteitscriterium, maar je moet van jezelf weten dat je solo voor publiek je lied kunt zingen, liefst uit het hoofd.

Wil je meedoen? Meld je dan zo snel mogelijk aan via de mail: markiezinvandrenthe@gmail.com

De dag heeft de vorm van een masterclass en duurt van 11:00 tot 17:30 uur. Om 17:00 uur is er een afsluitende presentatie in kerk Blijdenstein- belangstellend publiek is welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *