Concert FOLKSONGS 20 januari 2019

POLLUX ENSEMBLE bij de Markiezin van Drenthe

Zondag 20 januari, aanvang 15 uur. Toegang € 10,-. Kaarten zijn per direct en uitsluitend te reserveren via markiezinvandrenthe@gmail.com. Locatie: Museumboerderij de Karstenhoeve, Dr. Larijweg 21 in Ruinerwold.

Twee keer slagwerk, klarinet, altviool, cello, harp, fluit, een zangeres en een dirigent. Het pas opgerichte POLLUX ENSEMBLE brengt hun spetterende programma uit de Amersfoortse serie Music on Chairs naar Ruinerwold en gaat plaatsnemen op de rieten stoelen in museumboerderij Karstenhoeve. Zij geven daar een voorpremiere van hun programma FOLKSONGS en u kunt erbij zijn!

Het ensemble met sopraan Henriette Feith zal onder andere de beroemde Folksongs van avant-garde componist Luciano Berio uitvoeren, u weet wel, de fantastische liederencyclus die Berio voor zijn vrouw, de expressieve zangeres Cathy Berberian, schreef in 1964.

Het bevat arrangementen van volksliederen uit landen als Armenië, Frankrijk, Italië en de VS. In het programma FOLKSONGS wordt Berio’s werk gecombineerd met volkslied arrangementen van andere 20e-eeuwse componisten, zoals de Cantos del Tucumán van Alberto Ginastera. Dirigent Nico Hovius arrangeerde tevens oud-Nederlandse liederen in een bewerking speciaal voor deze bezetting.

Met dit programma viert ensemble POLLUX zijn oprichting. De uitvoerenden zijn Henriette Feith- sopraan, Hanka Clout- klarinet, Marleen Verhoeff- slagwerk, Esther de Boer- cello, Janneke van der Lugt- harp, João Ramos Marta- fluit, Bas Egberts- altviool en Nico Hovius- dirigent.
www.polluxensemble.nl

Uitgebreide informative over dit programma, en vooral over Luciano Berio en de Folksongs, is te vinden op de pagina “programma’s” op de website van concertorganisatie Music on Chairs.
www.musiconchairs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *