CONCERT ~ Ensemble Corona geeft de Pest een gezicht

Hoera, het kan! Op 6 september 2020 komt ensemble Corona (ja, zo heten zij al bijna 20 jaar) met hun nieuwste programma optreden bij de Markiezin van Drenthe. In Ruinerwold, kerk Blijdenstein kunt u veilig cultuur beleven op het puntje van uw 1,5 m afstand-stoel in tijden van Corona. Het ensemble musiceert vanuit het koor van de kerk. Reserveer voor één van de twee concerten zonder pauze. Maximaal 30 personen per optreden. (Lees hier meer over de coronamaatregelen, waaraan wij ons natuurlijk houden.)

CORONA ENSEMBLE met “Corona en de Zwarte Dood”

Zondag 6 september, aanvang 14:00 en 16:00 uur in kerk Blijdenstein, Ruinerwold

Toegang €15,- (donateurs €12,50), reserveren via markiezinvandrenthe@gmail.com

       

Het ensemble licht toe:

“Nu de hele wereld siddert door toedoen van covid-19, is de nieuwsgierigheid naar de geschiedenis van epidemieën gegroeid: hoe gingen onze medemensen in de 14de, 15de en 16de eeuw om met die andere, gevaarlijke en lang onbegrepen ziekte, de Pest?

Wij kozen voor u muziek en vertellende teksten rond ziekte en dreiging, rouw en verdriet, het noodlot, bezinning, vreugde en nieuw begin. U hoort vocale en instrumentale stukken van componisten als Josquin des Prez, Dufay, Lassus, Richafort, en door Heleen gelezen brief- en dagboekfragmenten en andere teksten, uit diezelfde tijd. Met hun muziek en teksten verbindt deze voorstelling onze hedendaagse harten met de mensenharten van toen, in een gedeelde beleving: de menselijke kant van de pandemie. Schoonheid en troost.”

Ensemble Corona:

Valeria Mignaco – sopraan
Heleen Gerretsen – cornetto, blokfluit, teksten
Margo Fontijne – viola da gamba en vedel
Elly van Munster – renaissanceluit en plectrumluit

www.ensemble-corona.nl

Ensemble Corona verovert het hedendaagse hart met muziek uit Middeleeuwen en Renaissance.

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van de Markiezin van Drenthe en door het Fonds Podiumkunsten Balkonscènes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *