DOWLAND & DAPHNE Zondag 1 april 15:00 uur

Concert op 1e Paasdag: Sinje Kiel (zang) en Elly van Munster (luit) brengen Engelse en Nederlandse luitliederen uit de Gouden Eeuw in de intieme setting van de authentieke pronkkamer van de museumboerderij Karstenhoeve, Ruinerwold.

In huiselijke kring maakte men in de Gouden Eeuw graag muziek en de luit was een geliefd begeleidingsinstrument. Er werden veel liederenboeken uitgegeven. Muzikale invloeden uit Engeland, Frankrijk en Italië voerden de boventoon in de Nederlandse muziek. De muziek in dit programma is van Constantijn Huygens, John Dowland (ook Nederlandse versies), Thomas Ford, Giulio Caccini en onbekende componisten (Doen Daphne d’overschoone Maegt en het religieuze Miserere my Maker). Elly zal enkele luitsolowerken spelen.

Bij dit concert verzorgt de Karstenhoeve een thee arrangement- denk aan ouderwetse gebloemde kopjes, perencake, misschien een paaseitje- een soort high tea maar dan “op zien Ruunerwolds”. Het is daarom en i.v.m. het beperkte aantal plaatsen in de pronkkamer noodzakelijk om kaarten te reserveren via markiezinvandrenthe@gmail.com.

De toegang is inclusief thee arrangement en bedraagt €17,50/ donateurs betalen €15,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *