Ensembleworkshop zang & blokfluit

NOG PLAATS VOOR 1 TENOR, ANDERS VOLGEBOEKT ! —- Op zaterdag 19 januari 2019 vindt er bij de Markiezin van Drenthe weer een studiedag plaats, dit keer voor ZANGERS EN BLOKFLUITISTEN. Annelies Schraa (blokfluitensemble FEW) geeft samen met Sinje Kiel (zang) een workshop Renaissance ensemblemuziek in Ruinerwold.

De workshop duurt de hele dag en eindigt met een presentatie in de prachtige Kerk Blijdenstein.

Gevorderde amateurzangers (alle stemsoorten) en blokfluitisten van alle soorten en maten (de hele blokfluitfamilie, stemming a=440 Hz, basblokfluit is aanwezig) kunnen zich hiervoor opgeven.

Annelies Schraa

We behandelen op de studiedag renaissancemuziek: Engelse madrigalen, Franse chansons en consortsongs uit de beroemde muziekverzameling Musica Britannica, repertoire van John Bennet, Richard Nicholson, Dowland, Weelkes en Josquin Desprez en zullen deze werken ook gemengd bezetten (zang en instrumenten). Een voorbeeld voor muziek van Dowland gespeeld door blokfluitconsort kun je hier beluisteren.

De dag duurt van 10:00 tot 18:00 uur (inloop 9:30 uur) en begint in het Ovenhuis. Toeschouwers zijn welkom voor de presentatie van de cursisten om 17:00 uur in Kerk Blijdenstein (gratis). Natuurlijk houden wij tussendoor pauze, koffie en thee zijn voor deelnemers inbegrepen. Graag zelf lunch meenemen, voor soep wordt gezorgd. In de ochtend werken zangers en blokfluitisten gescheiden, ’s middags komen wij samen in Kerk Blijdenstein.

Deelname kost € 95,- (donateurs van de stichting Vrienden van de Markiezin van Drenthe betalen € 85,-).

Er is plaats voor rond de 15 deelnemers. Na aanmelding ontvang je een lijst met voor te bereiden stukken. Geef je zo spoedig mogelijk op via markiezinvandrenthe@gmail.com zodat je verzekerd bent van deelname en de muziek snel in huis hebt. Daabij graag je naam, adres, niveau en stemsoort of welke soorten blokfluit(en) je bespeelt vermelden.

Voor de zangers: wij hanteren geen kwaliteitscriterium, maar je moet van jezelf weten dat je voor publiek durft te zingen en dat jij je partij enkel of met twee stemmen bezet zelfstandig kunt zingen in drie-, vier- en vijfstemmig ensemble.

Ben je geïnteresseerd maar kun je niet op 19 januari? Geef dat alsjeblieft ook aan, dan kunnen wij bij voldoende belangstelling een tweede dag organiseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *