Neun deutsche Arien in Bahnhof Goch op 13 mei

Beleeft u momenteel ook zoveel plezier aan het exploderen van de natuur en het prachtige voorjaarsgroen? De NEUN DEUTSCHE ARIEN van G. F. Händel bieden daarvoor de passende soundtrack! Op teksten van de Duitse Verlichtingsdichter Barthold Heinrich Brockes (1680-1747), die in zijn bundel Irdisches Vergnügen in Gott de schoonheid en betekenis van de natuur als bemiddelaar tussen mens en God beschrijft, heeft Händel diepgevoelde en eveneens vrolijke, swingende melodieën gecomponeerd.

Voor onze uitvoering verandert het station van Goch (D) op 13 mei in een concertzaal met 140 zitplaatsen waar ik met sopraan Gesine Lersch-van der Grinten om beurten zal zingen. Wij worden begeleid door Monika Lensing, viool en Johannes Hombergen, piano.

Gesine en haar man, kunstenaar Martin Lersch, organiseren voor de 9e keer (jawel, NEUN…) een concert in de stationshal, waar het loket op zondag gesloten is. Aanvang van het concert is 16 uur, de toegang is- met vriendelijke ondersteuning van het Museum Goch- gratis.

Tip: het is internationale museumdag- breng van tevoren een (gratis) bezoek aan of het Museum Goch (open v.a. 11 uur) of de fantastische kunstcollectie en tuin met beeldenpark van Schloss Moyland (geopend v.a. 10 uur)!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *