ONDERWEG BIJ DITEWEG | zang & kunst

Een nieuwe solovoorstelling! Kom je ook?

Alleen Onderweg heet de nieuwe concertwandeling van Sinje Kiel. Te zien in een speciale editie tijdens het laatste weekend van Asjemenou, locatietheater festival van kunstenaar en organisator Eef Diteweg in Slagharen.

Op zaterdag 18 mei om 14 uur en om 16 uur zijn bezoekers welkom om mee te wandelen met de creatieve en avontuurlijke zangeres.

Op speelse wijze komen muziek, theater, kunst en natuur samen in een theatrale tocht langs een zorgvuldig gekozen route door de prachtige tuin* en het atelier met beelden en schilderijen van Eef. Onderweg zijn er korte performances. De sopraan brengt een liefdevolle ode aan het kleine en kwetsbare, bezingt wat in haar leeft en wat zij onderweg tegenkomt. Een waslijn bijvoorbeeld en natuurlijk de kunst van Eef. Zij zingt met haar beweeglijke en expressieve stem (klassieke) liederen en sprankelende aria’s, speelt met ritmes- en met het publiek- en draagt eigen/zinnige teksten voor.

Na afloop is er ruimte om op eigen gelegenheid de overzichtstentoonstelling van de kunstenaar te bezoeken en kunt u genieten van de catering. Entree en consumpties zijn gratis- een ruimhartige vrijwillige bijdrage is welkom!

Adres: Eef Diteweg Hedendaagse Kunst, Moeshoekweg 29a, 7776 SM Slagharen

Reserveren gewenst via e-mail hedendaagsekunst@eefditeweg.nl. Geef bij aanmelding a.u.b. duidelijk aan voor welke aanvangstijd u kiest en het aantal personen.

*Bij goed weer zijn wij veel buiten- trek bij kans op regen een regenjas aan! Bij slecht weer gaat de voorstelling binnen door.

Wij kijken ernaar uit u te ontvangen!

(meer info onder de foto)

Een meerdaagse wandeltocht tijdens een coronalockdown resulteerde eerder in de geestige en verbindende voorstelling Onderweg/Unterwegs met Gesine Lersch-van der Grinten en meerdere succesvolle uitvoeringen op fantastische locaties in Nederland en Duitsland.

In Alleen Onderweg wandel en zing ik in mijn eentje verder. Ik kijk om mij heen en in de spiegel. Het gaat over wat ik zie en meemaak, over wat er in mijn rugzak zit. Het gouden keeltje en de brok in de keel. Idee├źn en gedachten, die bij het wakker worden uit het onderbewustzijn omhoog borrelen en bij het ophangen van de was of in de waan van de dag dreigen weg te spoelen door het putje van de loop der dingen, krijgen een plek of gouden randje in deze voorstelling. Het gaat over het verlangen naar schoonheid, natuur, vrijheid en samenhorigheid hier en nu. Voetstappen, de blik van een ander en het ritme van mijn eigen hart- het zit er allemaal in.

Met begeleidingsmuziek ingespeeld en beschikbaar gesteld door pianist Rinus Sprangers, ensemble La Primavera en Arjen Frijlink, gitaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *